EN NY BEGYNNELSE

EN NY BEGYNNELSE
Sørnorsk filmsenter setter under Barnefilmfestivalen 2018 fokus på dokumentarfilm til og/eller med barn og unge, som handler om en omveltning for de medvirkende. Vi belyser temaet EN NY BEGYNNELSE gjennom tre forskjellige filmer.

A New Beginning handler om en far og hans lille sønn, som kom til Kristiansand i den store flyktningestrømmen i 2015. Det vises klipp og diskuteres om problemene med å skape et nytt liv, men også hvordan filme den sårbare situasjonen.

Nr. 153 er en historie om en chilensk familie i Sverige, som får forandret livet totalt, da faren får en livstidsdom. De må flytte og de skjuler i det lengste sannheten for andre. Angela Bravo viser klipp fra filmen og forteller om det å få forandret livet som barn og få det tilbake som voksen.

69 minutter av 86 dager er historien om en liten jentes flukt fra krigen i Syria, men også om en fars forsøk på å holde motet opp. Eda Gülhan og Ayat Majbel Saeid setter fokus på publikumsvinklen – hva betyr det at vi får denne typen historier og hvordan opplever de skildringen?

 

PROGRAM

09.00 – 10.15: Visning av 69 minutter av 86 dager

Sted: Aladdin RØD

10.30 -12.30: Seminar: En ny begynnelse

 

A New Beginning – Søren Steen Jespersen og Kristian Mosvold – produsenter.

Nr. 153 – Angela Bravo – produsent, regissør og medvirkende i filmen.

69 minutter av 86 dager - Eda Gülhan og Ayat Majbel Saeid – elever på Tangen vgs.

 

Moderator: Kirsten Bonnén Rask