Program 2018

Program 2018
Filmfest UNG arrangeres for 6. gang fra 24. - 29. april 2018. I år byr festivalen på hele 18 langfilmer, 3 dokumentarer og 5 kortfilmer. Filmene har bakgrunn fra 15 forskjellige land. Her får du filmer håndplukket fra ulike festivaler og filmer som har fått programsjefen til å få nye perspektiver. Se prisvinnere fra det siste året - filmer som inspirerer, engasjerer og underholder!

Filmfest UNG er en festival for unge voksne og alle andre som liker god film. Vi viser filmer i ulike sjangere, - fra historiskdrama, romantikk, grøssere og vampyrfilmer. Filmene har et «ungt fokus» men passer for alle aldre. Vi lover det skal være noe for enhver smak! Mange av filmene er prisvinnere og vises eksklusivt på Filmfest UNG! Her får du mulighet til å se film som ellers aldri slipper til på norske kinolerret. 

Se programmet og finn filmer her

 

UNGDOMSJURY

Årets Filmfest UNG-jury kommer fra Tangen videregående skole og består av: Sophus Stensland, Frida Sannes, Vetle Lian Andersen, Silje Maria Fjeldstad, Betina Eriksen, Fredrik Døviken, Kajsa Ahlstrøm. Under prisudelingen 28. april skal de avsløre hvem de kårer til BESTE FILM!

 

REGIBESØK

På visningen av AMAL blir det mulighet til å møte regissør Mohamed Siam. Siam har fulgt den opprørske egyptiske jenta Amal fra hun var 15 år og frem til hun var 20 år. Filmen har vært vist som åpningsfilm under bl.a. IDFA i Amsterdam, som er verdens største dokumentarfilmfestival. Programsjef Rita vil ha en lengre samtale med Siam etter visning og det blir muligheter for spørsmål etter filmen. 

På visningen av STAR BOYS vil produsenten være tilstede- Vi setter av til til såkalt Q&A etter visningen, hvor publikum får sjansen til å stille spørsmål direkte til regissøren.

På visningen av kritikerroste HVA VIL FOLK SI vil det være besøk av Iram Haq, og det blir etterfulgt av en panelsamtale. Les mer her.

På visningen av RØVERDATTER, vil du kunne møte medvirkende og regissør Sofia Haugan. Sofia har laget en intim dokumentar om hennes forsøk på å hjelpe pappaen henens inn på rehab, slik at de kan ha et alminnelig forhold igjen.

 

BILLETTINFO

Kr 70 pr. film, selges på krskino.no og i kiosken på Kristiansand kino. Billetter til de to retrofilmene på Aladdin koster 60,- pr film og selges i døra fra kl 17.30.

Det er fri entré på skoleforestillinger som foregår på dagtid på Aladdin Kino for festivalakkrediterte og vanlig publikum dersom det er ledig plass. Det er ikke mulig å forhåndsbestille billetter. Skoler har fortrinnsrett på plassene.