Ungdomsjury

Ungdomsjury

UNGDOMSJURY
En jury vil bli satt sammen elever fra videregående skole i Kristiansand og omegn. Disse får i oppgave å kåre sin favoritt i Filmfest UNGs konkurranseprogram.

Tidligere juryformann, Marius Hole, sier blant annet dette om sin juryopplevelse:

Å være en del av juryen har vært en fantastisk opplevelse. Ikke nok med at vi ser det vanlige programmet, vi får også se noen ekstra filmer. Vi får også mulighet til å bidra til å gi noen av filmene et lite "push". Det å være i en jury innebærer ikke bare å se film, man må også diskutere og bli enige om en favoritt/vinner, noe som ikke alltid er like lett. Jeg og resten av juryen syntes det var en spennende og gøy oppgave og vi vil anbefale det til andre. Pluss, at det skader jo ikke å kunne si at du har jobbet med Barnefilmfestivalen/Filmfest UNG.

 

LES OM ÅRETS JURY HER.

Info til skolene

Info til skolene
Filmfest UNG vil bli arrangert fra 25. -30. april 2017.

Nå nærmer det seg festivaltid for videregående skoler i Vest-Agder! Vi viser et stort og spennende skoleprogram som er tilpasset videregående skole i ukedagene. Filmfest UNG arrangeres fra 25. -30. april 2017.

 

BILLETTINFO
Billettbestillingen for skoler åpnet tirsdag 28. mars. Bestill billetter til din skole/klasse på tlf 38 10 42 00 (kl 09 – 15). Billetter for skoleelever kr 35,-

Programmet i sin helhet finner du HER.

Digitalt programhefte finner du HER.

 

GRATIS VISNINGER OG TRANSPORT FOR VGS
Støttet av Den Kulturelle Skolesekken (DKS) tilbys elever ved Videregående skoler i Vest-Agder gratis filmvisninger, samt fri transport for skoler med behov for dette. Dette gjelder både filmvisninger under Filmfest UNG og ungdomsfilmer som vises på Barnefilmfestivalen. 

Bussbestillinger gjøres direkte til NETTBUSS på 
Bestillingsskjemaet finner du HER.

 

PROGRAM 
Skoleprogrammet skal være sendt til skolenes kinokontakter pr. epost. Resten av programmet slippes i slutten av mars måned. Det presenteres et spennende og bredt program med spillefilmer, kortfilm og dokumentar. Det er prisvinnende filmer som som vises eksklusivt på festivalen og noen ønskerepriser. Filmene har som hensikt å skape engasjement og gi grunnlag for refleksjon og diskusjon. 

 

FAGLIG RELEVANS 
Festivalene presenterer et spennende og bredt program, med både spillefilmer og dokumentar. Dette er filmer som vil ha stor faglig relevans for eksempelvis samfunnsfag, historie, engelsk, mediefag m.m. Programmet berører temaer som oppvekst, seksualitet, globalisering, språk og aktuelle samfunnspørsmål. En stor del av filmene er uten undertekster eller har engelsk tekst, så her får man språktrening, både muntlig og skriftlig, med på kjøpet. 

På flere av visningene vil elevene få mulighet til å møte norske og internasjonale filmskapere, skuespillere eller relevante fagpersoner.

UNGDOMSJURY
En jury vil hvert år bli satt sammen av videregåendeelever fra lokalområdet. Disse får i oppgave å kåre sin favoritt i Filmfest UNGs konkurranseprogram.

VINNER 2016: El Clasico

VINNER 2015: Remake 

VINNER 2014: Heart of a Lion 

SPØRSMÅL?

SPØRSMÅL?
Er noe uklart?
Har du noen spørsmål?
Kontakt oss gjerne på