Prisvinnere 2018

Prisvinnere 2018
Prisvinnere 2018
Prisvinnere 2018
Prisvinnere 2018
Prisvinnere 2018
Prisvinnere 2018
Prisvinnere kåret på Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Barnefilmfestivalens filmpris 2018 gikk til den islandske filmen Ploey, ECFA-prisen gikk til den tysk-kenyanske Supa Modo og Myrhull vant Barnefilmfestivalens kortfilmpris. I alt ble det delt ut åtte priser på Barnefilmfestivalen i kveld.

Prisutdelingen avslutter den 21. Barnefilmfestivalen i Kristiansand, som i løpet av seks dager har vist nærmere 100 filmer fra 27 land.

Barnefilmfestivalens filmpris 

Barnefilmfestivalens filmpris går til den beste filmen i hovedprogrammet. Juryen valgte den islandske animasjonsfilmen Ploey i regi av Gunnar Karlsson og Árni Ásgeirson. Juryen beskrev blant annet filmen som en slags Pixar med islandske undertoner.

Barnefilmfestivalens filmpris er på 50 000,- og gis til «Beste utenlandske barnefilm». Pengene går til distributøren som importerer filmen og setter den opp på kino i Norge. Juryen har bestått av filmskribent og kritiker Roy Søbstad, filmregissør Christian Lo og programdirektør Christin Berg i Nordisk Film Kino.

- Det er en glede å gi importprisen til en varm og sjarmerende film med elementer av både dramatikk og romantikk. Universet er gjennomført og den nordiske naturen skaper en eksotisk ramme rundt historien som handler om mot, savn, tilhørighet og som, ikke minst, konkluderer med at store ting kan utrettes ved hjelp av gode venner og troen på seg selv. Animasjonen er nydelig og av høy kvalitet, og  tempoet i filmen er sympatisk, sa juryen i sin begrunnelse.

Ploey ble presentert på Barnefilmfestivalens Films on the Horizon i 2015.

Britiske Just Charlie, i regi av Rebekah Fortune, fikk hederlig omtale.

Barnefilmfestivalens kortfilmpris

Juryen delte også ut Barnefilmfestivalens kortfilmpris til den beste norske kortfilmen i konkurranseprogrammet. Vinnerfilmen blir automatisk «short listed»/nominert til Amandaprisen 2018. Juryen valgte Myrhull som er regissert av Torfinn Iversen og begrunnet det blant annet med at det er en film som klarer å sette ord på de vanskelige følelsene.

- Når sjalusien og usikkerheten tar overhånd, settes gode vennskap på prøve. Fine, unge skuespillere inntar den nordnorske naturen og klarer i fellesskap å komme seg opp av myrhullet igjen. Stilsikkert og overbevisende, og med et stødig kamera, skildres vennskap på et gjenkjennende vis.

Torill Koves Tråder fikk hederlig omtale.

ECFA-prisen

ECFA-prisen til Supa Modo

Vinneren av ECFA-prisen går automatisk videre til kåringen av Europas beste barnefilm. Årets jury besto av Iris Verhoeven (Belgia), Sita Jacobsen (Norge) og Nikolai Schulz (Danmark). Vinneren ble den tysk-kenyanske Supa Modo og juryen begrunnet det blant annet med at det er en film som kombinerer underholdning og drama på en leken og hjertevarm måte. Filmen er regissert av Likarion Wainaina.

- Den er en universell fortelling om barns drømmer, håp og familie, som kommuniserer et viktig budskap om samhold og tilhørighet, sa juryen i sin begrunnelse.

Publikumsprisen

Publikumsprisen til Operasjon Mørkemann

Også publikum hadde også sitt å si, og de stemte frem den norske Operasjon Mørkemann som er regissert av Grethe Bøe-Waal som sin favoritt.

UNG-prisen – beste ungdomsfilm

En egen ungdomsjury kårer beste film i konkurranseprogrammet i Filmfest UNG. Årets Filmfest UNG-jury kommer fra Tangen videregående skole og består av: Sophus Stensland, Frida Sannes, Vetle Lian Andersen, Silje Maria Fjeldstad, Betina Eriksen, Fredrik Døviken og Kajsa Ahlstrøm.

Juryen valgte den tyske filmen My Brother Simple, regissert av Markus Goller til sin vinner.

- Denne filmen tar deg med på en reise, en reise med mye følelser. I salen var det både latter og grining, og filmen traff oss på forskjellige måter, men bare på gode måter. Filmens oppbygging gjorde det lett å sette seg inn i filmen, og vi fikk kost oss under hele filmen, sa juryen i sin begrunnelse.

Hederlig omtale gikk til Røverdatter av Sofia Haugan.

 

 Barn i byen- prisen

Barn-i-byen-prisen gikk til Los Bando

For andre gang ble Barn-i-byen-prisen delt ut på Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Juryen besto av syv barn fra Kristiansandsområdet som kåret den norske filmen Los Bando, regissert av Christian Lo, til beste film. Årets jurymedlemmer var Auen Elias Labdon (11), Emmy Huynh (11), Eva Helene Cameron (snart 11), Jenny Kvareng (11), Lea Regina Transeth (snart 12), Naomi Lesamana (11) og Sondre Stensland (13).

- Vi ble revet med av denne filmen. Den er morsom, spennende og gøyal, samtidig som den tar opp viktige temaer for både voksne og barn, sa juryen i sin begrunnelse.

 

Zefyrs og Barnefilmfestivalens pitchekonkurranse 2018

Barnefilmfestivalen og Mediefondet Zefyr samarbeidet i år om å arrangere en pitchekonkurranse hvor filmskapere, med ønske om å lage kinofilm eller tv-serie med barn og ungdom som målgruppe, får mulighet til å vinne 100.000,- til å produsere en pilot for vinnerprosjektet. Juryen har bestått av filmprodusent Aage Aaberge, programdirektør Christin Berg i Nordisk Film Kino og kinodirektør Kim Skarning Andersen fra KinoSør. Vinner av pitchekonkurransen ble Lille kriger av Nick Hegreberg.

- Vi lot oss sjarmere av en original historie, som tar opp universelle spørsmål om menneskeverd, kultur, skyld og mellommenneskelige relasjoner. Ikke minst er det en aktuell historie, som berører oss, både som individer og samfunn, sa juryen i sin begrunnelse.

Årets barnefilmklubb

Askeladden barnefilmklubb ble Årets barnefilmklubb

Årets barnefilmklubb-prisen deles ut av Norsk filmklubbforbund som organiserer landets nær 100 filmklubber. I år mottok Askeladden barnefilmklubb, fra Lunde i Telemark denne prisen. Filmklubben hadde en storslått «re-åpning» i oktober 2017, med ny prosjektor og nytt lydanlegg, der de viste Askeladden i Dovregubbens hall med celebert besøk.

- Årets vinner er en tradisjonsrik institusjon – faktisk en av landets eldste barnefilmklubber. Den ble startet i 1994, og var i mange år aktiv på filmfronten for barn og unge i lokalmiljøet. Etter noen år i dvale ble det i 2016 tatt initiativ fra et knippe entusiastiske foreldre om å starte opp igjen. [...]

Ved å være tilstede her, under Barnefilmfestivalen, fortsetter de å gå i spissen for å bringe de ferskeste barnefilmene direkte til barn og unge der de bor, sa juryen i sin begrunnelse.

Bilde 1: Fra Ploey

Bilde 2: Fra Myrhull

Bilde 3: Fra Supa Modo

Bilde 4: Fra Operasjon Mørkemann

Bilde 5: Fra My Brother Simple

Bilde 5: Fra Los Bando

Finn film

Vi fant 1 filmer som passer søket