Våren 2018: Aktuelle kinofilmer

Våren 2018: Aktuelle kinofilmer
En detektivfilm spilt inn i Tvedestrand basert på Jørn Lier Horsts bestselgende barnebøker,en feelgood-komedie med bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet og en identitetsutforskende film om Vilde fra Oslo S som kler og sminker seg som en japansk tegneseriefigur er bare noe av det som kommer på kino til våren

Detektivbyrået Nr. 2 - Operasjon Mørkemann: I Operasjon Mørkemann har barnedetektivene Tiril og Oliver fått en ny sak de må løse. Sammen med hunden Åtto utforsker de noen mystiske hull i bakken som har ført til at sykkelen til Oliver har blitt ødelagt. Ledetrådene fører dem til Mørkemannen, som de spionerer på om natten. For å komme til bunns i mysteriet må de ta i bruk sin alle beste triks og knep, og benytte snarrådighet og teknologi.

Operasjon Mørkemann er basert på Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes populære barnebokserie Detektivbyrå nr. 2, og filmes i Tvedestrand. I hovedrollene som detektivene Tirill og Oliver, er de to unge kristiansanderne Emma Kilane (10) og Thomas Farestveit (9). 

Regissør er Grethe Bøe-Waal, som blant annet står bak Operasjon Arktis. 

 

Kommer på kino: 23.februar 2018 

 

Harujaki: Harajuku er historien om Vilde - en jente midt i tenårene med fast tilholdssted på Oslo S, som del av en ungdomsgjeng. Det er lille julaften og alle er travelt på vei et sted. Ungdomsgjengen, sammensatt av barn fra flere miljøer, brytes også opp. Alle drar bortsett fra Vilde, som blir igjen og forteller forskjellige versjoner om hvorfor hun ikke reiser. Kjernen i alle versjonene er at hun skal treffe sin far der - deres aller første møte. Hun er en jente på søken etter identitet og tilhørighet, kler og sminker seg som en japansk tegneseriefigur, identisk med unge jenter i bydelen Harajuku i Tokyo. Dette vil også brukes visuelt i filmen, med animerte scener.

Regissør av Harujaki Eirik Svensson vakte oppmerksomhet med eksamensfilmen Fredag da han gikk ut fra Den norske filmskolen i 2010. Hans andre spillefilm Natt til 17. ble blant annet nominert til tre Amanda, og er vist på flere festivaler internasjonalt.

 

Kommer på kino: 2.februar 2018 

 

Los Bando: I denne feelgood-komedien følger vi bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin (Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større - vil de rekke frem i tide?

Christian Lo er en norsk filmregissør som jobber i produksjonsselskapet Filmbin som satser på filmer for barn og unge. Han og resten av Filmbin står blant annet bak filmene De tøffeste gutta og Bestevenner

 

Kommer på kino: 16.februar 2018 

 

 

Finn film

Vi fant 1 filmer som passer søket