Jakten på BFF - filmer

Jakten på BFF - filmer
Jakten på BFF - filmer
Jakten på BFF - filmer
Jakten på BFF - filmer
Jakten på BFF - filmer
Jakten på BFF - filmer
Har du noensinne lurt på hva Barnefilmfestivalen gjør når vi ikke arrangerer festival? Det er selvfølgelig mye, men det viktigste vi gjør er å jakte på BFF-film!

Jakten på BFF-filmer 

Barnefilmfestivalen er Norges største kulturarrangement og vi vi viser filmer som barn og unge ikke vil få se andre steder enn hos oss. Det er viktig for oss å finne de beste og mest aktuelle filmene til vår festival, og vi legger mye energi i å sette sammen en mest mulig bevisstgjørende, underholdende og mangfoldig filmmeny til publikmmet vårt hvert år. De fleste av  filmene vi velger å vise oppdager vi på andre filmfestivaler i Norge og i utlandet. I tillegg følger vi reisen til norske filmer på festivaler internasjonalt, og synes det er spennende å se filmer vist hos oss bli vist i Europa. 

Denne høsten har vi besøkt to filmfestivaler så langt, nemlig SCHLINGEL INTERNATIONAL FILM FESTIVAL i Chemnitz, Tyskland og CINEKID i Amsterdam, Nederland. I løpet av november reiser Danckert også til OULU INTERNATIONAL FILMFESTIVAL i Finland for å sitte i jury, mens Rita skal reise tilbake til Amsterdam på INTERNATIONAL DOCUMENTARY FILM FESTIVAL. 

Hva er en BFF-film? 

Barnefilmfestivalen viser film som komplementerer tilbudet på kino (og på Netflix) for barn og unge - både når det gjelder uttrykk og filmatisk innhold. Barnefilmfestivalen streber etter bredde i programmet, det vil si at vi leter etter en kombinasjon av lette og tunge filmer, morsomme og triste, fantasy og realistiske, animasjon og spillefilmer. Da det er slik at mange filmer som produseres for barn og unge ligner hverandre i både uttrykk og form, forsøker vi å gi et mer variert tilbud under Barnefilmfestivalen. 

Barnefilmfestivalen presenterer film som barn og unge kan gjenkjenne seg i, men også filmer som skaper forståelse for andres hverdag og situasjon, som kanskje overhodet ikke ligner ens egen. Vi forsøker å ha kulturell mangfold og fortellinger fra hele verden i programmet vårt. Et gjennomgående tema for filmene er toleranse og barns rettigheter, og vi prøver å vise film som bryter normer i stedet for stereotypiske fortellinger lesset med klisjeer. Av denne grunn handler mange av våre filmer om unge mennesker som føler seg annerledes eller utenfor. Med andre ord, vil vi gi noe til barn som de kan tenke over, kjenne seg igjen i og skape ettertanke. 

Stor festivalfamilie

Barnefilmfestivalen er en del av et stort europeisk samarbeidsprosjekt ECFA (European International Children`s Film Association). Når vi reiser rundt å festivaler har vi mulighet til å dele vår kompetanse såvel som å få ny inspirasjon og informasjon om alt som beveger seg i filmbransje i hele verden. For oss er det viktig å hele tiden arbeide målrettet mot å holde festivalen relevant og unik i Norge. 

Vi begynner allerede å ane konturene av filmmenyen til festivalen 2018, og vi kan nesten ikke vente til vi får presentere alle de spennende filmene vi har funnet! 

 

 

 

Finn film

Vi fant 1 filmer som passer søket