Dokumentarseminar

Seminar om radikaliseringens betydning for de involverte og for ofrene. Vi tar utgangspunkt i 3 filmer som skildrer forskjellige stadier i radikaliseringen som vi er vitne til for tiden.

Hva er det som skjer i prosessen når man skifter standpunkt fra den ene fløyen til den andre? Hva gjør det med dem som utsettes for de ytterste konsekvenser av en radikalisering, og er det mulig å finne veien tilbake fra ekstreme holdninger?

PROGRAM
Visning av EXIT i sal Blå klokken 09.00 torsdag 2. mai.
Seminarstart ca. 10.15 i sal Blå.

Innledningsvis tar vi utgangspunkt i klipp og innlegg fra tre regissører, som i deres filmer skildrer forskjellige stadier og synsvinkler tilknyttet den aktuelle tematikken:

I filmen SOLA SCRIPTURA (Skriften alene) setter Signe Tørå Karsrud fokus på, hvordan hennes egen far går fra å være venstreorientert prest til den høyreorienterte bølgen i det kirkelige miljøet. I filmen REKONSTRUKSJON UTØYA får regissør Carl Javér fire av de overlevende fra 22. juli til at gjenoppleve hendelsen for å forstå. Karen Winter har selv vært aktiv på den ytterst høyrefløyen, men innså en dag, at hun måtte ut av miljøet. Det skildrer hun i filmen EXIT.

Deretter følger en paneldebatt om radikalisering ut i fra temaet "fra grønn til rød" – hva kan vi gjøre i Agder for å stanse vandringen mot rød.
Debatten modereres av Omar Sadiq (Plattform).


MÅLGRUPPE

Seminaret retter seg mot videregående samt filmbransjen, representanter for DKS med fler.

Årets seminar er arrangert av Sørnorsk filmsenter i samarbeid med Platform og Barnefilmfestivalen