PROGRAM 2016

I år viser vi hele 26 filmer med bakgrunn fra 20 ulike land. Vi har et stort fokus på nordiske filmer, men henter også filmer fra eksempelvis Brasil, Irak, Tsjekkia og Latvia. Fellesnevneren er at de alle tar for seg sterke personligheter og sterke historier.

PROGRAM 2016

Bilder

PROGRAM 2016

Video

I år viser vi hele 26 filmer med bakgrunn fra 20 ulike land. Vi har et stort fokus på nordiske filmer, men henter også filmer fra eksempelvis Brasil, Irak, Tsjekkia og Latvia. Fellesnevneren er at de alle tar for seg sterke personligheter og sterke historier.

FESTIVAL FOR ALLE SOM ELSKER FILM!
Filmfest UNG går av stabelen tirsdag 19. april og varer til lørdag 23. april. Her får du mulighet til å se rykende ferske prisvinnere fra hele verden! Vi viser en blanding av langfilm, kortfilm og dokumentarer. Filmfest UNG-programmet byr på filmer som ellers ikke finner veien til det norske kinolerretet. I tillegg kan du får med deg førpremierer og et par ønskerepriser. På flere av visningene er også filmskaperne til stede i salen.

PREMIERER OG BERLIN-VINNERE PÅ PROGRAMMET
Den russiske prisvinnende filmen 14+ som tar for seg den altoppslukende første kjærligheten får æren av å åpne festivalen tirsdag 19. april. Det blir også førpremiere på islandske SPARROWS og brasilianske DON'T CALL ME SON. I tillegg viser vi også den latviske MELLOW MUD, som kommer rett fra filmfestivalen i Berlin, hvor den vant Krystallbjørnen, til Kristiansand. Natt&Dag kåret den norske filmen DEMNING til "Årets film" og regissør Paul Tunge som er omtalt som en av landets mest spennende unge regissører besøker festivalen i forbindelse med visningen torsdag 21. april.

"LOKAL" VERDENSPREMIERER
Spesielt stolt er vi av å kunne vise verdenspremieren på norske PYROMANEN. Filmen er basert på Gaute Heivolls roman "Før jeg brenner ned", og filmet på Sørlandet. Onsdag 20. april kl. 20.30 blir det storslått premiere med filmskaperne og skuespillere til stede. Vi har også premiere på et par kortfilmer laget av unge lokale filmskapere: WHAT LOVE WROTE fra Lillesandsbaserte Iain Forbes, HOW TO SAY GOOBYE laget av Kari Kleiv og HVITE LØGNER fra Tiril Leggett. For de som ikke har fått med seg Even Hafnor og Lisa Brooks SMALL TALK som har turnert rundt på festivaler i hele verden blir det mulighet for det i programmet NORDISK KORT.

FILMKONKURRANSE OG MUSIKKVIDEOVERKSTED
Vi inviterer til filmkonkurranse hvor du kan vinne festivalpass til hele filmteamet om du sender inn en filmsnutt på maks 30 sekund som bygger rundt en idé tilknyttet temaet "TYPISK DEG". Innleveringsfristen er 13. april. Det arrangeres også et musikkvideoverksted for deg mellom 13 – 19 år fra 23.til 24. april. Påmeldingsfrist 12. april. Nysgjerrig? Les mer på www.bff.no/filmfest-ung.

LOKAL JURY
En lokal jury fra Medier- og kommunikasjonslinjen på Tangen Videregående skole får i oppgave å kåre BESTE FILM i årets program. Juryen består av Pauline Finne Andersen, Bendik Dalen, Villiam Kleiberg Fauske, Silje Wilson Nordby, Markus Grendstad Rousseau, Fredrik Fjellvang & Krister Ingebretsen. Programmet finner du HER

Finn film

Vi fant 0 filmer som passer søket